Składniki:
- 100 g cukru
- 5 jajek
- 250 g masła
- 250 g czekolady
- 25 g mąki
- 25 g kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- sorbet pomarańczowy
Przygotowanie:
- Roztrzepujemy jajka z cukrem. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem, zdejmujemy z ognia i dodajemy cynamon, kakao i mąkę. Całość delikatnie mieszamy i łączymy z jakami, aż do uzyskania jednolitej masy. Kokilki smarujemy masłem i obtaczamy w mącę lub kakao. Łyżką nakładamy do nich gotową masę. Pieczemy w 180 stopniach ok. 10 minut. Podajemy z gałką lodów.
Odpowiedź trudna...
OdpowiedzUsuńAle fondant doskonały.
Uwielbiam!
wow , mój brat by oszalał jakby go zobaczył ;p pycha !
OdpowiedzUsuń