niedziela, 10 marca 2013

Kompot z Jabłek i Gruszek

Pin It Brak organizacji, brak czasu, stres, matura. Przeistoczyłam się w jeden ogromny kłębek nerwów. Chcę być najlepsza i pragnę, aby moje wyniki również były na wysokim poziomie. Jednocześnie muszę to połączyć z pielęgnowaniem mojej małej rodziny, gotowaniem, sprzątaniem i układaniem ręczników na ich miejsce. Zacznę medytować. Może to pomoże mi w końcu ogarnąć ten zgiełk! Kto wie.

Składniki:
  • pół litra wody
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 goździki
  • skórka z połowy cytryny
  • 2 jabłka
  • 2 gruszki
Przygotowanie:
  • Wodę wraz z cukrem zagotować, dodać goździki i skórkę z cytryny i gotować chwilę pod przykryciem.
  • Jabłka i gruszki obrać oraz wyciąć gniazda nasiennie, pokroić w cienkie plastry, dodać do gotującej się wody na 10 minut, po czym wyłączyć gaz i zostawić pod przykryciem do wystygnięcia. 


3 komentarze:

  1. czy ten kompot mozna zamknac w sloiczkach i zostawic na zime :)????

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń