Wakacje, słońce i pyszne jedzenie.
Polędwica w miodzie oraz z pastą z bobu.
Letnie i szybkie danie.
Składniki:
marynata:
- pół kilograma polędwicy wieprzowej
- łyżeczka miodu
- łyżeczka musztardy
- pół łyżeczki sosu wocerstershire
- sól i pieprz
- łyżeczka octu balsamicznego
- 350 g bobu
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy Olitalia
- sól i pieprz
- 25 g parmezanu
Przygotowanie:
- Mięso pokroić na plasterki, zamarynować w miodzie i reszcie składników. Zostawić na około 30 minut, aby składniki się przegryzły.
- Bób ugotować w gorącej wodzie.Następnie odcedzić i polać zimną wodą. Obrać ze skórki a zielony środek umieścić w wysokiej miseczce. Dodać zgnieciony czosnek, oliwę, przyprawy i parmezan. Dokładnie zmiksować blenderem na gładką pastę.
- Rozgrzać patelnię i smażyć polędwicę po 4 minuty z każdej strony. Nie dłużej, ponieważ stanie się twarda.
Smaczna propozycja obiadowa :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie słono-słodkie smaki... Pyszny sposób na to szlachetne mięsko ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńHEJ :)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Jeżeli jesteś z województwa dolnośląskiego i prowadzisz blog kulinarny to wyślij na adres e-mail dolnoslaskiekucharzenie@wp.pl:
1. Swoje imię i nazwisko,
2. link do swojego bloga,
3. miejscowość z której pochodzisz.
Dodatkowo jeśli masz możliwość musisz polubić Dolnośląskie Kucharzenie na fb oraz dodać do kręgów google+.
W odpowiedzi zwrotnej, po zweryfikowaniu dostaniesz dostęp do bloga. Będziesz mógł dodawać posty (oczywiście związane z kulinariami), reklamować swojego bloga.
W rezultacie razem stworzymy jednego własnego bloga, dzięki temu zintegrujemy się, poznamy, będziemy mogli doradzać, konsultować. Dodatkowym plusem jest to iż wszyscy będziemy z Dolnego Śląska i łatwiej nam będzie spotkać się w realu i porozmawiać o naszej wspólnej pasji.
Wygląda pięknie w Twoim ujęciu. Bardzo malarskie masz kompozycje a kurczak z miodem jest świetny!!
OdpowiedzUsuń