środa, 12 czerwca 2013

Tosty Francuskie

Pin It  Tyle ostatnio się u mnie dzieje. Wróciłam ze stolicy. Lekko zszokowana, niemało zachwycona i absolutnie szczęśliwa. Już niedługo Kraków i Uniwersytet.


Składniki:

  • 2 kromki chleba
  • jajko
  • sól i pieprz
 Salsa:
  • pół pomidora 
  • garść bazylii świeżej
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki ricotty lub sera feta

Przygotowanie:
  • Do miseczki wbić jajko i przyprawić, pomaczać przez chwilę chlebek i smażyć na rozgrzanym oleju, przez 2 minuty z każdej strony. 
  • Pomidora bardzo dokładnie pokroić a bazylię posiekać. Doprawić i wymieszać z serem. Podawać na toście.


2 komentarze:

  1. Tym pachnie mi lato.. i smakuje, smakuje bardzo!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń