Pin It
Dzisiaj coś ciekawego, nowego. Nazwijmy to Fast Foodem, ale należącym do
tych zdrowszych. O czym mowa? O Chipsach, praktycznie każdy czasem do
filmu lub do spotkania ze znajomymi po nie sięga, ale te w paczkach
niewiele mają wspólnego z ziemniakami. Ja dzisiaj przedstawiam moją
wersję, z cienko pokrojonego ziemniaka, o delikatnym smaku bekonowym.
Cały sekret ukryty jest w odrobinie tłuszczu po smażeniu bekonu.
Składniki:
- 2 ziemniaki
- łyżka tłuszczu po smażeniu bekonu
- sól
Przygotowanie:
- Ziemniaki bardzo drobno pokroić, ułożyć na tacy, wcześniej
wysmarowanej odrobiną tłuszczu (zawsze można wcześniej piec na niej
bekon i wykorzystać pozostałości). Nastawić piekarnik na 180 z
termoobiegiem i piec przez 20 minut do chrupkości. Posolić!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz