czwartek, 23 maja 2013

Chipsy Bekonowe

Pin It Dzisiaj coś ciekawego, nowego. Nazwijmy to Fast Foodem, ale należącym do tych zdrowszych. O czym mowa? O Chipsach, praktycznie każdy czasem do filmu lub do spotkania ze znajomymi po nie sięga, ale te w paczkach niewiele mają wspólnego z ziemniakami. Ja dzisiaj przedstawiam moją wersję, z cienko pokrojonego ziemniaka, o delikatnym smaku bekonowym. Cały sekret ukryty jest w odrobinie tłuszczu po smażeniu bekonu.

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • łyżka tłuszczu po smażeniu bekonu
  • sól

Przygotowanie:
  • Ziemniaki bardzo drobno pokroić, ułożyć na tacy, wcześniej wysmarowanej odrobiną tłuszczu (zawsze można wcześniej piec na niej bekon i wykorzystać pozostałości). Nastawić piekarnik na 180 z termoobiegiem i piec przez 20 minut do chrupkości. Posolić!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz